Budapesti változások - BMEEPUI0103 • Tárgyfelelős: Szabó Julianna PhD
  Előadó: Szabó Julianna PhD

  A tantárgy kimérete: (átlagban) heti 2 óra, 2 kredit
  Követelmény: órai feladatlapok


  RÖVID TEMATIKA:

  A Budapest változásai tárgy célja, hogy építészek és nem építészek számára olyan képet nyújtson Budapest történetéről, amelyben a helyismeret, a földrajzi adottságok, a történelem, a gazdaságtörténet, az építészet- és kultúrtörténet ismeretei egymással összefüggésben, rendszerben jelennek meg. A kurzus vezetett budapesti sétákból áll, amelyek során egy-egy kor városfejlődésével ismerkedhetnek meg a hallgatók a helyszínen. Az ismeretek feldolgozását helyben kitöltendő feladatlapok segítik.

  A tárgy reményeink szerint jelenléti oktatásban fut. A sétákon csak teljesen egészséges hallgatók vehetnek részt. Amennyiben a budapesti kéthetes incidencia 100 fölé emelkedik, a séták egész tartama alatt orrot és szájat befedő maszk viselése kötelező. (Az aktuális adatokat lásd itt: https://444.hu/koronavirus-covid-19-jarvany-data) A járványügyi előírások megszegése a félév nem teljesítését vonja maga után.

  Sétánként 10 pontot lehet gyűjteni, a helyben kiosztott feladatlapok kitöltésével. A séták nem pótolhatók. A félév értékelése: 31-37 pontig elégséges, 38-tól 44-ig közepes, 45-től 52-ig jó, 53-tól jeles.

  A séták képanyagát ezen a felületen lehet letölteni a séták előtt. Kérem, hogy a képanyagot hozzátok magatokkal a telefonotokon! Ezen kívül szükséges: felírótábla, toll, időjárásnak megfelelő ruházat és kényelmes cipő.

  A félév tervezett menetrendje:

  1. szeptember 2. Aquincum
  2. szeptember 16. Vár
  3. szeptember 23. Zsidónegyed
  4. október 7. Wekerle
  5. október 14. elmaradt
  6. október 21. Újlipótváros
  7. november 4. ESŐ MIATT ELMARAD
  8. november 18. ESŐ MIATT ELMARAD
  9. november 25. Lakótelepek
  10. december 2. Lakóparkok  Következő találkozó: december 2. 15.00 Wass Albert tér (Nagy Lajos király útja)